(R)evoluční výživa - seminář o přirozené stravě člověka
Seminář (R)evoluční výživy pojedná v komplexním pohledu o lidské stravě. Ukazuje nám, která strava je z hlediska historického vývoje lidstva nepřirozenější a tělu nejprospěšnější. Poukazuje na problémy dnešního stravování a nabízí řešení. Dozvídáme se jak vznikají tzv. civilizační choroby a jak se jim vyvarovat. Na semináři si zároveň pochutnáváme na palačinkách bez mléka, vajec a pšeničné mouky.
Můžeme otestovat alergie na 46 druhů potravin.
Chcete-li znát podrobnější informace o semináři (R)evoluční výživa, přečtěte si nejprve naše články.
Na semináři se dozvíte:
Co je nepřirozenější strava z hlediska našeho genetického vývoje.
Jaké potraviny jsou pro člověka zcela nevhodné. Které potraviny jsme konzumovali po statisíce let.
Proč jíme nejchudší stravu. Že přirozená strava = zdravá strava = vitální zdravý člověk.
(Staro)nové potraviny
Jaké druhy potravin jíst, abychom respektovali naše genetické předurčení, cítili jsme se skvěle a byli zdraví. Jaké potraviny vyřadit z jídelníčku a proč. Jak zařadit přirozené potraviny do našeho jídelníčku.
Co znamená dnešní pojem pestrá strava.
Proč dnešní pojem zdravé výživy má pramálo společného s přirozenou stravou člověka.
Jak a proč vznikly mýty o zdravé výživě. Co je skutečně zdravá výživa, respkt., Přirozená strava člověka.
Co způsobuje civilizační choroby a zkracuje život v průměru o 20 zdravých let.
Proč 90% z nás umírá více, než o 20let dříve, než je nutné. Jak se vyhnout onemocněním, které zabíjí nejvíce lidí v rozvinutých zemích světa. Že je člověk biologicky schopen žít více než 120 let. Že autoimunitní onemocnění jako roztroušená skleroza, celiakie, alergie, astma, diabetes typu 1 nejsou způsobeny poruchou imunitního systému, ale konzumací nevhodné stravy. Že srdeční infarkt, mozkové příhody a různé druhy rakoviny vznikají i z méně známých stravovacích návyků.
Úprava potravin, aneb živý člověk – živá strava.
Jak lidská pohodlnost, mlýnské válce a ropa změnili zdraví lidstva. Proč tepelné úpravy potravin stimulují imunitní systém. Proč koncentrovaná a rafinovaná strava zabíjí náš organismus. Že potřebujeme mnohonásobně více nestravitelných složek(vláknina) potravy a tzv. pomocných látek(enzymy, vitamíny) a méně stavebních prvků a nosičů energie(tuky, proteiny, sacharidy) abychom byli zdraví. Jak tyto složky z potravy působí v našem organismu.
Módní trendy výživy, aneb BIO nebo NEBIO.
Jak ovlivňují standardní postupy živočišného a rostlinného průmyslu kvalitu našeho jídla. Jak ovlivňují hormony, antibiotika, pesticidy, genetické inženýrství naše zdraví. Jak se jim vyhnout. Jestli je pojem „BIO“ jen drahý byznys.
O hlavních výhodách a omylech známých stravovacích režimů.
Která ze stravovacích zvyklostí je neblíže přirozené stravě člověka. Jaké jsou hlavní zásady a problémy vitariánství, vegetarianství, veganství, makrobiotiky, výživy podle krevních skupin, dělené stravy a typické české kuchyně.
Praktická část:
Teorii budeme prokládat pravidelně ukázkami, testováním a praktickými informacemi:
Jak snadno, levně, chutně změnit své stravovací mechanismy. Kde nakupovat potraviny, které nejsou běžně dostupné. Jak potraviny upravovat, připravovat jídlo tak, aby nám chutnalo a bylo skutečně zdravé. Jak nahradit potraviny, na které jsme zvyklí potravinami, které jsou přirozené, zdravé a chutnější, než konvenční strava. V průběhu můžete ochutnávat specialitu – čerstvé palačinky zcela jinak. Nutno dodat, že všichni, kdo ochutnali, již nechtějí jinak.
Po celou dobu Vám bude k dispozici občerstvení v podobě ovocných a zeleninových šťáv a čerstvého ovoce ze stromu rovnou na talíř.
Přístroje a zařízení, které Vám zásadně zasáhnou do života
Představíme, nebo přímo demonstrujeme pomocníky, kteří Vám ukážou, že změna k přirozené stravě je nenásilná a chutná. Když už musíme potraviny upravovat, tak jak to můžeme učinit snadno, rychle a levně.
Testování
Pro zájemce máme připravené testování, které prozradí mnohé o našem zdraví.
Otestujeme:
PH, bílkoviny, glukozu moči – Zdarma
Alergii na 46 druhů potravin
Zjistíme nesnášenlivost níže uvedených potravin(z kapky krve) – 1500,- Kč
- obilniny: pšenice, kukuřice, tvrdá pšenice, gluten (lepek), oves, rýže, žito,
- ořechy a luštěniny: mandle, para ořechy, kešu, kakaová zrna, piniové ořechy, vlašské ořechy
- luštěniny (hrách, čočka, fazole), sója
- maso: hovězí, kuřecí, jehněčí, vepřové
- ryby: sladkovodní ryby (losos, pstruh), korýši (krevety, garnáty, kraby, humři, mušle), tuňák, ryby s bílým masem (treska, treska skvrnitá, platýs),
- zelenina: brokolice, kapusta, mrkev, celer, okurka, pórek, koření (červené, zelené, žluté), brambory, rajčata,
- ovoce: jablka, černý rybíz, grapefruity, meloun, ananas, olivy, pomeranče a citróny, jahody,
- jiné: vejce (celá), kravské mléko, česnek, zázvor, houby, čaj, kvasnice.
Přítomnost helicobacter pylori - bakterie způsobující žaludeční vředy a jiné gastrointestinální potíže(z kapky krve) 400,- Kč.
K zakoupení dále testy na skryté krvácení do stolice, které indikuje různé druhy střevních onemocnění(polypy, crohnovu chorobu, celiakii,rakovinu střeva). Pro váš komfort pouze na domácí použití – 100,- Kč.
Chcete-li některý z testů provést, napište svůj zájem do poznámky v přihlášce. Z časových důvodů je nutné znát počet testovaných osob dopředu.
S sebou si přineste potřebnou hotovost.
Kde a kdy se seminář koná?
Seminář pořádáme La Fiesta fitness - Listopadu 216, Areal Vadas, v Pardubicích.
Nebo v Kruhu Zdraví, Poděbradova 79, Chrudim.
Termíny jsou uvedeny níže.
Jak dlouho seminář trvá?
Začínáme v 10.00 hod. Končíme v 16.30 hod. S možnou přestávkou na oběd(12.30 – 13.30).
Co s sebou?
Nic specifického není potřeba - doporučjeme pohodlné oblečení, poznámkový blok.
Kdo seminář vede?
Jan Urbánek – výživový poradce, spisovatel, instruktor yógy, lektor, kouč.
Kolik kurz stojí?
890,- Kč za osobu.
Jak se můžu přihlásit?
Odesláním přihlášky na Vámi zvolený termín - viz. níže.
Telefonicky: +420 777 340 111
Emailem: urbanek@revolucni-vyziva.cz
Je nutné si rezervovat místo?
Ano, na kurz je omezený počet míst, proto je vhodné provést rezervaci.