(R)evoluční výživa - seminář o přirozené stravě člověka

Dnešní doba není chudá na informace o "zdravé" stravě. Je však velmi problematické se vyznat v množství protichůdných informací. Lékaři nám s touto problematikou nepomohou(jejich cílem je zmírňovat příznaky) stejně jako nutriční terapeuti vycházejí z obvyklých rovnic(typu méně tuků, více zeleniny).
Knihy různých autorů pojednávají obvykle o stravě z tendenčního pohledu, který se snaží prezentovat. Jednoduše tu chybí objektivní pohled kladoucí důraz na subjektivní potřeby člověka, který by laikovi umožnil se vyznat v tom, co jíst má a čemu by se měl vyhnout.
Seminář (R)evoluční výživy pojedná v komplexním pohledu o lidské stravě. Ukazuje nám, která strava je z hlediska historického vývoje lidstva nepřirozenější a tělu nejprospěšnější. Poukazuje na problémy, které zůstávají skryty před zraky veřejnosti i odborníků. Dozvídáme se jak vznikají některé tzv. civilizační choroby a jak se jim vyvarovat.

ovocičkoNa semináři se dozvíte:
Co je nepřirozenější strava z hlediska našeho genetického vývoje.
Jaké potraviny jsou pro člověka zcela nevhodné. Které potraviny jsme konzumovali po statisíce let.
Proč jíme nejchudší stravu. Že přirozená strava = zdravá strava = vitální zdravý člověk.

(Staro)nové potraviny
Jaké druhy potravin jíst, abychom respektovali naše genetické předurčení, cítili jsme se skvěle a byli zdraví. Jaké potraviny vyřadit z jídelníčku a proč. Jak zařadit přirozené potraviny do našeho jídelníčku.

Co znamená dnešní pojem pestrá strava.
Proč dnešní pojem zdravá výživa má pramálo společného s přirozenou stravou člověka.
Jak a proč vznikly mýty o zdravé výživě. Co je skutečně zdravá výživa, respkt., přirozená strava člověka.

Co způsobuje civilizační choroby a zkracuje život v průměru o 20 zdravých let.
Proč 90% z nás umírá více, než o 20let dříve, než je nutné. Jak se vyhnout onemocněním, které zabíjí nejvíce lidí v rozvinutých zemích světa. Že je člověk biologicky schopen žít více než 120 let. Že autoimunitní onemocnění jako roztroušená skleroza, celiakie, alergie, astma, diabetes typu 1 nejsou způsobeny poruchou imunitního systému, ale konzumací nevhodné stravy. Že srdeční infarkt, mozkové příhody a různé druhy rakoviny nevznikají z příčin, ktré nám tvrdí současná medicína.

Úprava potravin, aneb živý člověk – živá strava.
Jak lidská pohodlnost, mlýnské válce a ropa změnili zdraví lidstva. Proč tepelné úpravy potravin stimulují imunitní systém. Proč koncentrovaná a rafinovaná strava zabíjí náš organismus. Že potřebujeme mnohonásobně více nestravitelných složek(vláknina) potravy a tzv. pomocných látek(enzymy, vitamíny) a méně stavebních prvků a nosičů energie(tuky, proteiny, sacharidy) abychom byli zdraví. Jak tyto složky z potravy působí v našem organismu.

Módní trendy výživy, aneb BIO nebo NEBIO.
Jak ovlivňují standardní postupy živočišného a rostlinného průmyslu kvalitu našeho jídla. Jak ovlivňují hormony, antibiotika, pesticidy, genetické inženýrství naše zdraví. Jak se jim vyhnout. Jestli je pojem „BIO“ jen drahý byznys.

O hlavních výhodách a omylech známých stravovacích režimů.
Která ze stravovacích zvyklostí je neblíže přirozené stravě člověka. Jaké jsou hlavní zásady a problémy vitariánství, vegetarianství, veganství, makrobiotiky, výživy podle krevních skupin, dělené stravy a typické české kuchyně.

Praktická část: Teorii budeme prokládat pravidelně ukázkami a praktickými informacemi:
Jak snadno, levně, chutně změnit své stravovací mechanismy. Kde nakupovat potraviny, které nejsou běžně dostupné. Jak potraviny upravovat, připravovat jídlo tak, aby nám chutnalo a bylo skutečně zdravé. Jak nahradit potraviny, na které jsme zvyklí potravinami, které jsou přirozené, zdravé a chutnější, než konvenční strava.
Po celou dobu Vám bude k dispozici občerstvení v podobě ovocných a zeleninových šťáv a čerstvého ovoce ze stromu rovnou na talíř.

Přístroje a zařízení, které Vám zásadně zasáhnou do života

Představíme, nebo přímo demonstrujeme pomocníky, kteří Vám ukážou, že změna k přirozené stravě je nenásilná a chutná. Když už musíme potraviny upravovat, tak jak to můžeme učinit snadno, rychle a levně.

Kde a kdy se seminář koná?
Seminář pořádáme La Fiesta fitness - Listopadu 216, Areal Vadas, v Pardubicích.
Nebo v Kruhu Zdraví, Poděbradova 79, Chrudim.
Termíny jsou uvedeny níže.

Jak dlouho seminář trvá?
Začínáme v 10.00 hod. Končíme v 16.30 hod. S možnou přestávkou na oběd(12.30 – 13.30).

Co s sebou?
Nic specifického není potřeba - doporučjeme pohodlné oblečení, poznámkový blok.

Kdo seminář vede?
Jan Urbánek – výživový poradce, spisovatel, instruktor yógy, lektor, kouč.
Jan Urbánek se výživě a lidskému zdraví věnuje od svých 16-ti let. V současnosti působí především jako nutriční terapeut při chronických a závažných onemocněních. Soustředí se na metodiku uzdravování a výzkum příčin civilizačních chorob.
O výživě říká: "Každý člověk chce být zdravý a dlouho spokojeně žít. Nicméně většina z nás čeká "až se něco stane."
Až poté se začnou zajímat o to, co je ovlivňuje...
Dýchání, voda, jídlo a stav naší duše jsou tím, co naše zdraví a spokojenost nejvíce ovládá.
Většina lidí má však minimální znalosti v oblastech fungování lidského zdraví a výživy. A tak ve chvíli, kdy přichází NEMOC, jdou k lékaři. To je v pořádku. A čekají od lékařů řešení - jenže lékař ze své povahy sleduje principy medicíny - tedy obvykle zmírňuje projevy nemocí.
Tak funguje medicína, ale není třeba ji obviňovat. Přesně to jsme od ní chtěli - my i naši předci.
"Máme problém - vyřešte ho!"
Jenže nemoc je obvykle tím, co nás upozorňuje na nutnost změny. A tu můžeme provést jen my samotní.
Jenže NEVÍME JAK!
A díky tomu pak zažíváme řadu nepříjemných situací, které vedou k bezradnosti a frustraci.
A ne-moci, ne-spokojenost nás provázejí dál.
Přitom mnohdy stačí tak málo - zvýšit pozornost vůči tomu, co naše tělo a duše potřebuje. Věnovat vzdělávání v oblasti svého zdraví více času.
Na druhé straně je fascinující kolik lidí v dnešní době věnuje pozornost tomu, co považuje za nejdůležitější jen z důvodu rozvoje svých znalostí a osobnosti - to dříve nebylo. I když je obecné povědomí lidí v dnešní době vyšší, je také více lidí, kteří stavájí obětí tun informací valících se z internetu. I velmi inteligentní člověk se technicky vzato nemá šanci vyznat v tom, co může považovat za věrohodné a správné a co nikoliv. A to je také jeden z důvodů,proč se zabývám touto tématikou...hlavní důvod proč se zabývám výživou a dýcháním je to, že v životě můžu - vlastně musím dělat, jen to nejlepší co umím a co považuji za správné."


Kolik kurz stojí?
890,- Kč za osobu.

Jak se můžu přihlásit?
Odesláním přihlášky na Vámi zvolený termín - viz. níže.
Telefonicky: +420 777 340 111
Emailem: urbanek@revolucni-vyziva.cz

Je nutné si rezervovat místo?
Ano, na kurz je omezený počet míst, proto je vhodné provést rezervaci.



Komentáře k článku (R)evoluční výživa - seminář o přirozené stravě člověka