Cyklus přednášek o zdravé výživě.

Cyklus přednášek "Zdravá výživa – co to vlastně je?!
"
Pravidlo „jste tím, co jíte“ naprosto přesně předjímá otázku, na kterou doposud komplexně
nikdo nedokázal odpovědět.
Ta otázka zní velmi jasně: „Co je vlastně ZDRAVÁ VÝŽIVA?!“
Najít průsečík mezi desítkami různých směrů, které jsou vůči sobě navzájem v ostré opozici, by mělo ležet na srdcích výživových poradců, lékařů, ale především každého člověka, kterému záleží na zdraví svém a svých potomků. Obecná definice zdravé a optimální výživy člověka ze strany odborníků dnes neexistuje.
Zjednodušeně řečeno nám doposud odborníci vlastně tvrdili, že zdravá výživa je to, co nám prokazatelně neškodí.
To zní sice logicky, ale tím, že někdo prohlásí nebo prokáže, že něco škodí, ještě neříká, co je naopak prospěšné a za jakých okolností a komu. Naopak výživové směry, které deklarují, čím a jak by se měl člověk stravovat, jsou často neúplné a někdy mohou mít velmi zavádějící tendenci. Laik se pak v přehršle protichůdných informací ztrácí.
Základní a zásadní motivací ke studiu optimální výživy bude pro mnohé jistě fakt, že 80% veškerých civilizačních chorob jako jsou ateroskleróza, diabetes, rakovina, alergie, artritida, a další mají zcela jednoznačnou souvislost s tím, jaké látky lidstvo přijímá prostřednictvím stravy, vody a vzduchu.
To je alarmujícím ukazatelem, který by každého z nás měl přesvědčit o významnosti potřeby změny stravování a obecně vyšší vzdělaností v oblasti toho, co konzumujeme jako základní živiny pro zajištění tělesných a duševních funkcí.
Pomůžeme vám zorientovat se mezi mnoha výživovými směry a nalézt optimální stravu právě pro vás v cyklu přednášek, kde zodpovíme zásadní otázky o lidské stravě.

1. Přednáška - Přirozená strava člověka, aneb k čemu nás evoluce určila.
Biologická vhodnost stravy – co je nejvhodnější druh stravy z hlediska biologického předurčení člověka. Je člověk svým založením více býložravec než masožravec? Je skutečně živočišný tuk tak nebezpečný?
Maso, cukr, mléko, pšenice – co nás zabíjí a proč?
Skladba potravy - co s čím lze kombinovat a proč. Je teorie dělené stravy správná?

2. Přednáška - Kdy a kolik baštit? BIO nebo NEBIO? Nebuďme rafinovaní.
Způsob, množství a doba konzumace – způsob, kterým potravu přijímáme, spolu s tím v jakou dobu stravu přijímáme, ovlivňuje využití látek z potravy stejně jako množství, které konzumujeme. Jak ovlivní to, když
jíme potravu ve spěchu její trávení? Kdy bychom měli jíst a proč?
Kvalita surovin – suroviny, ze kterých připravujeme pokrmy, mají různou kvalitu. Známe faktory, které ji ovlivňují? Jak ji můžeme sami ovlivnit?
Způsoby úpravy potravin - co znamená denaturizace a rafinace stravy a jak ovlivňuje lidský organismus. Kolik látek dokáže lidský organismus přijmout po jejích úpravách? Jaké úpravy pokrmů zcela zbavují potraviny nutričních hodnot? Proč po každé konzumaci tepelně upravených pokrmů začneme vylučovat protilátky?

3. Přednáška - Vitarián, vegetarián, makrobiotik, masožrout – kdo v ringu délky a kvality života zvítězí?
Zodpovíme základní rozdíly mezi stravovacími zvyklostmi makrobiotiky, dělené stravy, syrové stravy, vegetariánství, veganství, frutariánství, vitariánství a výživy podle krevních skupin. Ukážeme si hlavní přednosti jednotlivých systémů a poukážeme na jejich slabiny. Také si ukážeme, proč je nutné ke stravě přistupovat individuálně.

4. Přednáška - Dýchej abys žil, aneb jak správně dýchat.
Povíme si, jak působí kvalita ovzduší, které dýcháme na náš organismus. Ukážeme si, že prakticky 90 procent lidí neumí dýchat. Řekneme si, jak působí dýchání v našem těle a jak používáním dechových technik můžeme zcela zásadně ovlivnit naše trávení, vitálnost a výkonnost našeho organismu. Dech je základní životní proces různých organismů – člověk jako jediný savec dokáže tento mechanismus vědomě ovládat. To mu dává netušené možnosti rozvoje jeho fyzických a duševních kapacit.

Chcete-li mít jistotu, že se na přednášku dostanete, rezervujte si místo na níže uvedeném telefonu nebo emailu.

Trvání jedné přednášky:
75 minut.
Vstupné za jednu přednášku: 90,-Kč.
Lektor: Jan Urbánek – kouč, spisovatel, výživový poradce, poradce v oblasti osobní rozvoje, podnikatel
urbanek@revolucni-vyziva.cz
Tel: +420 777 340 111

Není-li pod kurzem(přednáškou) pole s přihláškou, není momentálně vypsán žádný termín.



Komentáře k článku
Notice: Use of undefined constant nadpis - assumed 'nadpis' in /var/www/clients/client1/web32/web/index.php on line 117
Cyklus přednášek o zdravé výživě.